Kamu Açık Kaynak Konferansı KAK'16

10.10.2016

TÜBİTAK ULAKBİM önderliğinde gerçekleştirilen Kamu Açık Kaynak Konferansının ikincisi düzenleniyor.

Konferansta bu yıl Pardus Projesi, açık kaynak dünyasındaki gelişmeler ve çözümler, kamu açık kaynak kullanım ve uyarlama öyküleri, ülkemizde yürütülen faaliyetler, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı ve benzeri konular, seminerler ve çalıştaylar eşliğinde ele alınacak.

KAYIT FORMUNU DOLDURUN

KURS ÖN KAYIT FORMUNU DOLDURUN

FİRMA STAND BAŞVURU FORMUNU DOLDURUN

10. Kalkınma Planı ve Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı’nda kamuda açık kaynak ve özgür yazılım kullanılması önemli bir yer teşkil etmektedir. Bu görev Pardus projesiyle birlikte TÜBİTAK ULAKBİM’in önderliğinde sahiplenilmektedir. Bu konularda kamu, üniversiteler ve açık kaynak STK temsilcilerinden oluşan Açık Kaynak Danışma Komitesi desteğiyle Kamu Açık Kaynak Konferansı düzenlenmektedir. Konferansın sahibi başta TÜBİTAK olmak üzere kamu kurumları ve ilgili bakanlıklardır.

TED Üniversitesi Kolej Yerleşkesinde 17-18 Ekim tarihlerinde başlayacak kursların ardından 19-20 Ekim tarihlerinde konferansımız düzenlenecektir. Konferansta, ulusal politikaların tartışılması, başarı hikayeleri yanında kamuda ihtiyaç duyurulan açık kaynak/özgür yazılım konularında seminerler ve çalıştaylar olacaktır.

Konferans ve kurslar kamuya yöneliktir ama herkese açık ve ücretsizdir. Kurslarda öncelik kamuya verilecektir.

Gelişmeleri sitemizden takip edebilir ve sorularınızı kak@pardus.org.tr adresine yazabilirsiniz.